sunnuntaina, huhtikuuta 20, 2008

Fedora 9 Preview julkaistu

Fedora 9 Preview versio on julkaistu. Fedora 9 Preview julkaisu on jo hyvin lähellä lopullista Fedora 9 julkaisua. Lopullinen Fedora 9 on tarkoitus julkaista toukokuun 13. päivä. Suuria muutoksia edellisen julkaisun jälkeen ei ole tapahtunut, mutta jotain pientä kuietenkin.

Uudistuksia Fedora 9 Preview julkaisussa:

  • Firefox 3 Beta 5
  • KDE 4.0.3
  • PackageKit, joka yhdistää eri distribuutioden pakettienhallinnat
  • Linux Kernel 2.6.25, vakaa julkaisu

Fedora 9 Preview julkaisun julkaisuilmoitus löytyy täältä ja lataus onnistuu täältä.

kommentit (2):

muep kirjoitti...

Eivät nuo nyt ihan pikkujuttujakaan ole.

Firefox 3 ei toki oikeastaan ole Fedoran kehitystä ollenkaan, mutta se silti on oikeasti hyvä päivitys kakkosversioon verrattuna ja siten jo yksinään monelle riittävä syy päivittää uudempaan Fedoraan, mikäli pakettivarastojen ulkopuolelta ei haluta asennella ohjelmia.

PackageKit taas tulee Pirutin ja Pupin tilalle hoitamaan graafisen pakettienhallintakäyttöliittymän tehtäviä. PK:ta voi lisäksi käyttää myös komentoriviltä, mihin itse olen jossain määrin tykästynyt. PackageKit on suunniteltu käytettäväksi myös muissa jakeluissa, joten tämä saattaa olla merkittävä sysäys sen leviämiseksi muuallekin. Toki lähes kaikilla jakeluilla on jo ennestään jonkinlainen ohjelma siinä olemassa, joten oletustyökaluksi on varmasti vielä pitkä matka.

Lisäksi Fedora taitaa olla nyt isoista jakeluista ensimmäinen, joka tarjokaa KDE:n nelossarjaa ihan vakiona.

Linux-box kirjoitti...

Jeps ei noi tosiaan pikkujuttuja ole, jos verrataan esimerkiksi Fedora 8:siin, mutta toisaalta esimerkiksi edelliseen Fedora 9 Beta julkaisuun verrattuna noi ei oo kovin suuria muutoksia (Lähinnä vain kehitystä noihin samoihin paketteihin.) :) Kiitoksia hyvästä kommentista perusteluineen...