sunnuntaina, heinäkuuta 22, 2007

VMware Player:in asentaminen Fedora 7 Linuxiin

VMware Player on niin sanotusti kevyt- ja ilmais-versio VMware VMware Workstationista ja VMware Playerilla pystyy (nimensä mukaisesti) ainoastaan käyttämään valmiita VMware-imageja. VMware Playerilla voi siis helposti vaikka testailla, että mikä Linux distro olisi paras omassa käytössä tai kokeilla uusia Linux julkaisuja ennen oman koneen päivittämistä.

Asentaminen on kohtuullisen helppoa ja samoja ohjeita voi soveltaa muihinkin Linux distroihin, kuin Fedoraan, joista VMware Playeria ei suoraan pakettienhallinnan kautta löydy. Seuraavat komennot pitää suorittaa pääkäyttäjänä (roottina).

Ensimmäisenä pitää asentaa paketit, jolla voidaan kääntää kerneliin moduulit ja oikea versio kernel-devel paketista (sama versio, kuin käytössä oleva kerneli) seuraavalla komennolla:

yum install gcc gcc-c++ kernel-devel-$(uname -r)


Tarvittavien pakettien asennuksen jälkeen pitää ladata VMware-player-2.0.x-xxxxx.i386.rpm paketti täältä.


Paketin asennus onnistuu tuplaklikkaamalla pakettia ja sen jälkeen asentamalla se asennusohjelman avulla tai seuraavalla komennolla:
rpm -ivh VMware-player-2.0*i386.rpm


Asennuksen jälkeen suoritetaan vmware-config.pl skripti komenolla:
/usr/bin/vmware-config.pl


Ja vastaillaan skriptin kysymyksiin, joihin voi käyttää pääasiassa skriptin oletuksena tarjoamia vaihtoehtoja.

Asennuksen jälkeen VMware Player käynnistyy "System tools" -valikosta löytyvällä kuvakkeella tai sitten suorittamalla normaalikäyttäjänä komennon:
/usr/bin/vmplayer


Useiden Linux distrojen valmiiksi tehtyjä VMware-imageja voi ladata esimerkiksi täältä.

kommentit (0):