sunnuntaina, maaliskuuta 02, 2008

Helmikuun kysymyksen: Mitä terminaalia käytät? tuloksetKyselyn perusteella suosituin terminaali-ohjelma on Gnome-terminal, joka sai 61% annetuista äänistä. Tästä voisi päätellä, että suurin osa vastaajista on Gnome-työpöydän käyttäjiä. Seuraavaksi suosituimmat terminaalit olivat KDE:n Konsole (18%) ja XFCE:n Terminal (7%). Linuxin perus terminaalien aterm, Eterm, xterm ja wterm vähäinen äänimäärä on ihan ymmärrettävä, koska niiden ominaisuudet eivät ole lähellekkään Gnome-terminalin, Konsolen tai Terminalin luokkaa.

PuTTY ja joku muu vaihtoehdot saivat yhteensä 7% äänistä ja mielestäni nämä äänet voisivat viitata Windows-käyttäjiin, vaikka toisaalta myös Linux-käyttäjät voivat käyttää PuTTY tai jotain listaamaton terminaalia.

Kiitos taas kaikille kysymykseen vastanneille!

Maaliskuun kysymyksessä vaihdetaan vähän aihetta ohjelmistoista Linux-distribuutioihin ja kysymys on seuraava:
Millaista versiota käytät Linux-distrostasi?

kommentit (2):

Anonyymi kirjoitti...

Tuota terminaali kysymyksen tuloksia voi tulkita kolmella tavalla:

1) Gnome käyttäjät tarvitsevat enemmän komentoriviä kuin KDE käyttäjät kun työpöytä ei ole niin monipuolinen. (hyvin mahdollista)

2) KDE käyttäjät käyttävät gnome-terminalia (epätodennäköistä kun gnome-terminal omaa vähemmän ominaisuuksila Konsoleen nähden)

3) Suurin osa on Gnome käyttäjiä jotka lukee tätä sivua. (Mahdollista koska Ubuntu on nostanut Gnomen nopeaan suosioon, vaikka KDE on enemmän suosiossa muissa testeissä)

Ninnnu kirjoitti...

2) KDE käyttäjät käyttävät gnome-terminalia (epätodennäköistä kun gnome-terminal omaa vähemmän ominaisuuksila Konsoleen nähden)

Allekirjoittaneen tilanne. Konsolesta hajos fontit tai jotain, siitä lähtien on ollut gnome-termis käytössä. Tosin nyt on Gnome käytössä muutenkin...